LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στις 26  Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση της Ατομικής Υγιεινής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης,στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας,υπό τη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος Αλεξάνδρα Μπαμπούλη.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 44 μαθητές των δύο τμημάτων της Α' τάξης και εκπαιδεύτηκαν στην Ατομική Υγιεινή, δηλαδή στην υγιεινή του σώματος, των χεριών, των δοντιών, της κεφαλής καθώς και στην σχολική υγιεινή και του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές και μαθήτριες έμαθαν με βιωματικό τρόπο πως φροντίζοντας τον εαυτό τους ταυτόχρονα προστατεύονται από πάσης φύσεως ιώσεις και κατανοούν ότι η ατομική υγιεινή είναι προσωπική ευθύνη και όχι μόνο γονεϊκή.

Το πρόγραμμα Ατομικής Υγιεινής συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας της μαθητικής κοινότητας σχετικά με την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδεικνύεται σε θέματα υγείας και πρόληψης. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποδεικνύει τη  σπουδαιότητα  των μαθημάτων αυτών προωθώντας προγράμματα Αγωγής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου