LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του Τμήματος Ειρήνη Παπάζογλου και Αλεξάνδρα Μπαμπούλη επισκέφτηκαν στις 15 και 16 Μαΐου 2019 το 2ο Γυμνάσιο της πόλης για την υλοποίηση της Θεματικής Ενότητας στην Εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου εκπαιδεύτηκαν 150 της Α', Β' και Γ΄ τάξης στην ορθή παροχή των Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυμάτων, αιμορραγίας, ρινορραγίας, πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων και επιληψίας.

Επίσης, στις 17 Μαΐου 2019 η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια Ειρήνη Παπάζογλου επισκέφτηκε το Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης για την υλοποίηση της Θεματικής Ενότητας στην Εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών.

Στο Μουσικό Γυμνάσιο παρακολούθησαν και εκπαιδεύτηκαν 36 μαθητές στην ίδια σειρά μαθημάτων με τη σειρά του 2ου Γυμνασίου.

 Η εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών αποτελεί βασικό εφόδιο για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας ώστε ν’ αντιμετωπίζουν και να φροντίζουν ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στο σχολικό και οικογενειακό  τους περιβάλλον και η πρόληψη αποτελεί ένα απο τα βασικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου