LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 147 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 Με αφορμή τη συμπλήρωση των 147 ετών από την ίδρυσή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την  Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 στην παραλιακή οδό της πόλης, έμπροσθεν του Νομαρχείου, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. 

 

  Οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος με τους Εθελοντές του Τομέα Υγείας:

·         Διένειμαν ενημερωτικά έντυπα με οδηγίες για τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών ενόψει καλοκαιριού καθώς και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι.

·         Επιπλέον έντυπο υλικό για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματός και ειδικότερα: Για την υλοποίηση Πιστοποιημένων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων&Εκπαίδευσης Εθελοντών, αλλά και κοινωνικό έργο με άμεση παρουσία στην τοπική κοινότητα.

 

 Παράλληλα πραγματοποιήθηκε, σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, επίδειξη τρόπων ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής με

·         Βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης ο ορθός καθαρισμός της στοματικής κοιλότητας καθώς η καλή υγεία συμβάλει στην γενική υγεία και ευεξία.

 

·         Επιπλέον, στήθηκαν στη σκηνή του Ερυθρού Σταυρού  διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την υγιεινή διατροφή και την πυραμίδα υγιεινής διατροφής καλώντας μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στο εκπαιδευτικό πάζλ της πυραμίδας υγιεινής διατροφής στο οποίο έπρεπε να τοποθετήσουν κάθε διατροφική ομάδα στην αντίστοιχη θέση της πυραμίδας.

  Στόχος των παιχνιδιών ήταν η αξία της τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και η σημασία της μεσογειακής διατροφής.

Οι παραπάνω δράσεις τονίζουν τον σημαντικό ρόλο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην προώθηση προγραμμάτων πρόληψης, ενημέρωσης και προάσπισης της υγείας και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου