LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΚΔΗΦ "ΑΓΑΠΗ"

   Στις 25 Ιουνίου 2024 το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκε τους εφήβους και τους συνοδούς αυτών του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΗΦ «ΑΓΑΠΗ» στα γραφεία του τμήματος.

  

Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς ενημερώθηκαν αρχικά για την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τις δράσεις αυτού από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Ακολούθησε  η εκπαίδευσή τους σε θέματα πρώτων βοηθειών, στην οποία συμμετείχαν με χαρά και ζωηρό ενδιαφέρον μαθαίνοντας-διασκεδάζοντας μέσω των βιωματικών τεχνικών-σεμιναριών,πως να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση τραύματος, αιμορραγίας, ρινορραγίας και πνιγμονής.

 


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο των προγραμμάτων του και πιστός στις Θεμελιώδεις Αρχές του υποστηρίζει την ίση προσβασιμότητα σε θέματα εκπαίδευσης και υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αναδεικνύοντας την ισότητα ως αξία σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου